11.05.2019

Evoluutio Musicin Vinillä ja EDM-musiikista tutulla BirdyHeadilla erikoinen ristiinjulkaisu

Kirjoittanut: Heikki Vihersalo

Vinin kuudes single “Läpivalaisua” julkaistiin 3.5.2019. Samana päivänä BirdyHead julkaisi oman EDM-versionsa Vinin esikoissinglestä: “Keskinkertainen”.

Tarkemmin tekijätietoja tarkastellessa käy nopeasti ilmi, että tämä ei voi olla sattumaa. BirdyHead on nimittäin myös yksi uuden “Läpivalaisua” -kappaleen kirjoittajista. Mistä on oikein kyse?

”Meillä oli Sakon kanssa muistaakseni “Läpivalaisua” työn alla just silloin kun Birdy kyseli Sakon kautta lupaa Keskinkertaisen EDM-käsittelyyn. Ensin mietin että mikähän jätkä toi on, mutta kun kuulin lopputuloksen, se teki muhun tosi ison vaikutuksen.”

Homma ei jäänyt vain siihen:

“Läpivalaisua” oli vähän sellainen murheenkryyni. Rakastettiin Sakon kanssa biisiä, mutta ajauduttiin sen kanssa lopulta jotenkin umpikujaan. Meinattiin jossain vaiheessa jopa hylätä se, mutta keksittiin vielä antaa se sitten BirdyHeadille. Sehän nosti sitten tänkin kappaleen ihan eri levelille! Aivan kuin ois löydetty joku puuttuva lenkki tai jotain!”

Biisit päätettiin puskea ulos samalla päivämäärällä, koska niin ei ilmeisesti ole koskaan aiemmin Suomessa tehty, paitsi ehkä sattumalta.

Tarkoittaako tämä, että Vinin musa on jatkossa EDM-painotteisempaa?

”Ei varsinaisesti tarkoita, mutta näillä näkymin yhteistyö BirdyHeadin kanssa tulee kyllä jatkumaan tavalla tai toisella. Meillä on kumminkin omat kuviot. Mulla mun omat soolohommat ja biisintekohommat Evoluutio Musicin artisteille ja Birdylla oma EDM-projektinsa. Mutta saa nähdä! Soundi joka tapauksessa kehittyy jatkuvasti.”

Evoluutio Music on uuden ajan musiikkiyhtiö

Vini on yksi kolmesta Evoluutio Musicin perustajajäsenestä. Hänen lisäkseen hommaa pyörittävät Vproaudiosta tuttu Heikki Vihersalo ja “Sako” Samuli Koivulahti, jotka ovat molemmat Vinin pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita.

Evoluutio Music julkaisi juuri 6.4.2019 Mandan (eli Iida Heinon) debyyttisinglen “Pelle”.

Vini toimii Evoluutio Musicin lauluntekijänä, yhdessä sen muiden jäsenten kanssa, sekä valmentaa uusia artistilupauksia yhdessä muun tiimin kanssa. Yhtiö etsii tälläkin hetkellä jatkuvasti uusia kykyjä artistirosteriinsa.

Kuuntele ”Läpivalaisua” Spotifyista

Voisit olla kiinnostunut myös näistä

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram