08.08.2019

Henrikki julkaisi RAP-kappaleen edesmenneen äitinsä kunniaksi

Kirjoittanut: Samuli Koivulahti
🗞️ SAKON TIEDOTEPALVELU

Joulun välipäivinä vuonna 2013 Paavo Saikkosen äiti kuoli nukkuessaan äkilliseen aivoverenvuotoon.

Maailma pysähtyi hetkeksi. Elämä ei ollut ennenkään mitään ruusuilla tanssimista. Moni asia muuttui ja yksi niistä oli Paavon asenne elämään. Paavo lupasi itselleen, ettei enää aio elää pelkojen ohjaamana, vaan tavoittelee rohkeasti unelmiaan aivan kuten äiti oli opastanut.  

Musiikkiura oli tässä kokonaisuudessa yksi asia. Taiteilijanimeksi valikoitui Henrikki, joka on Paavon toinen nimi. Siitä äitikin olisi pitänyt. 

Nyt vuonna 2019 Henrikiltä on tullut omakustanteena ulos kolme singleä ja yksi musiikkivideo. Ensimmäisellä biisillä on katselukertoja YouTubessa noin 6500. Kuuntelukertoja Spotifyssa on noin 13 700.  

Pari haastatteluakin on tehty jo aiemmin:  

Tulevaisuus näyttää mihin Seinäjoella asustelevan räppärin musiikkiura vielä etenee. 

“Älä odota” on Henrikin neljäs julkaisu

Henrikin neljäs julkaisu: “Älä odota” avaa Henrikin filosofiaa siitä, kuinka tärkeää elämässä on säilyttää oikea focus ja uskoa itseensä. Hän räppää siitä kuinka hyvä ruokkii hyvää ja miten se ajatus ohjaa tekemistä ja siitä kuinka äiti koodasi ennen pois menoaan hänen DNA:hansa selviytymisen. 

Biisi on samaan aikaan todella vahva, mutta myös liikuttava. Vinin eteerinen kertsi vie kuulijan välillä aivan omiin sfääreihinsä.

Biisistä on tehty myös musiikkivideo, joka löytyy YouTubesta. Tuukka Kivirannan ohjaamassa videossa kellojen viisarit pyörivät eri suuntiin. Henrikki räppää siitä kuinka aika tuntuu polkevan paikoillaan: “päivät kuluu viikot vierii tuntuu et mikään ei muutu”.

Erilainen tunne kuin aiempien biisien kanssa

Juuri nyt Henrikillä on positiivinen tärinä päällä. Uni ei tule. Biisin menestyminen jännittää. Samalla mieli on kuitenkin luottavaisempi kuin koskaan. Kaikki mahdollinen on biisin eteen tehty. Kaikki mitä on voitu tehdä, on tehty. 

Biisillä on myös iso tarkoitus:  

“Toivon että ihmiset saa biisistä voimaa. Olen itse joutunut elämässäni kokemaan tosi kovia vastoinkäymisiä. Ne ei oo latistanu mua, vaan olen silti säilyttänyt uskoni ja tahtoni siihen unelmaan. Elämässä tarvitaan pelkojen voittamista ja rohkeutta mennä eteenpäin asioissa.” 

Koko tuotanto promokuvia ja videota myöten on laadittu huolella ja kaikissa vaiheissa on käytetty parhaita mahdollisia ammattilaisia. Tuotannossa olivat mukana Evoluutio Musicin Vini, Sako ja Heikki. Vini (oikealta nimeltään Ville Nisunen) myös feattaa äänitteellä. 

Tuotantoyhtiö löytyi Instagramista

Ajatus yhteistyöstä Evoluutio Musicin kanssa syntyi Vinin kautta. Henrikki ja Vini seurasivat toisiaan instagramissa jonka seurauksena hän oli kuullut Vinin kappaleen: “Sellaiset päivät kuin tänään”. Kertsi teki vaikutuksen ja sitä fiilistellessään hän päätyi laittamaan Vinille viestiä kyselläkseen neuvoja musiikkiuransa edistämiseen. Siitä aukesikin mahdollisuus hieman laajempaan yhteistyöhön Evoluutio Musicin kanssa. 

Yhteisymmärrys tulevasta projektista syntyi helposti:  

“Keskusteltiin millainen biisi on kyseessä, tutkailtiin tekstiä ja suunniteltiin millaista taustaa tarvitaan. Sen jälkeen ryhdyttiin hommiin.”

Henrikillä oli ollut haaveena jo musiikin teon alusta asti, että hän pääsisi tekemään hommaa isosti ja että olisi sellainen tukiverkosto, joka antaisi biisien eteen yhtä paljon kuin hän itsekin. Evoluutio Music tarjosi hänelle juuri sitä. 

Tekemisessä oli myös herkkyyttä mukana: 

“Kaikki Evoluutio Musicilla ymmärsi sen, että on kyeessä on itselle todella iso ja tärkeä biisi. Se mikä sen tekee isoksi on se aihe eli mutsin kuolema, mutta myös se kuinka silloin 2013 joulun välipäivinä tein päätöksen, että en jaksa pelätä tässä elämässä enää mitään.” 

Kappaleen ensimmäinen versio oli syntynyt Henrikiltä viime maaliskuussa lähes yhdeltä istumalta. Vinin kanssa hinkattiin biisiin kokonaan uusi kertsimelodia ja tekstiä vielä vähän viimeisteltiin Sakon kanssa. Taustoista huolehti Heikki Vihersalo ja Ville Nisunen.

Kerralla purkkiin

Tuotantoprosessi kävi verrattain kivuttomasti. Yksi päivä Espoon studiolla riitti rap-osuuksien ja stemmojen äänittämiseen. Tietenkin ne oli kotona treenattu niin hyvin, että studiolla ei tarvinnut enää harjoitella tai miettiä.  

Myös Vinin osuudet olivat nopeasti purkissa. Sinällään hauska yksityiskohta projektissa oli se, että alun perin kappaleen kertsiin oli tarkoitus ottaa naissolisti, mutta Vinin veto oli Henrikin mukaan “niin maaginen”, että sitä ei vain yksinkertaisesti voinut antaa kenellekään muulle. 

Niinpä lopulta päädyttiin siihen, että Vinin laulamaa kertsiä käytetään myös lopullisessa julkaisussa. 

Tukea myös paikallisilta yrityksiltä 

Musiikkivideon osalta Henrikki sai myös hieman tukea Seinäjoen yrityksiltä. Vaatteet kuvauksiin saatiin Seinäjoen trendikkäimmästä vaateliikkeestä Pompshopista ja hotelli Lakeus kattoterasseineen saatiin kuvausten ajaksi veloituksetta vapaaseen käyttöön.

Kuuntele ”Älä odota” Youtubesta!

Voisit olla kiinnostunut myös näistä

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram