26.04.2021

Jelou-yhtyeen asenteellinen Inari EP kyseenalaistaa vallitsevan maailmanjärjestyksen

Kirjoittanut: Samuli Koivulahti
🗞️ SAKON TIEDOTEPALVELU

Emmi Ikosen ja Samuli Turusen debyytti EP saa sekä jalat että mielen liikahtamaan.

Kysymyksii

EP alkaa asenteellisella Kysymyksii -introlla, joka nimensä mukaisesti kysyy, mikä kaikki maailmassa on pielessä. Mitä tapahtuu kun kulissit kaatuvat? Kuka häviää ja kuka voittaa? Onko ok elää vanhaksi vai onko yhteiskunnallisesti hyväksytympää olla burn outissa alle 25-vuotiaana? Inari EP vastaa epäsuorasti mm. juuri näihin kysymyksiin.

TRIGGERALERT

TRIGGERALERT on messevä läjäys lihaa syövän heteromiespatriarkan naamalle. Kun kappaleen päähenkilö ei mene kuntosalille vain keimailemaan, ja nostaa maasta 150 kiloa, tullaan kysymykseen siitä kummalle pitää nauraa, jos mies siitä huomauttaa. Vahvasti asenteellinen kappale tekee asian harvinaisen selväksi. Mielenkiintoa kappaleeseen tuovat rohkeat samplet ja paikoin hieman ahdistavakin soundimaailma.

Meil on hiljaisuus

Hypnoottisen kaunis rakkauslaulu naiselta toiselle. Parvekkeella tuoksuu ilma raikkaalta ja mielityn kiharat ovat kerrassaan upeat. Päähenkilö koittaa pitää homman coolina, mutta laskeskelee silti alkavan kesän pisamia mielitetyn kasvoilta. Happi ei meinaa riittää, mutta onneksi heillä on kuitenkin hiljaisuus.

Pyörällä Inariin

EP:n nimikkobiisi “Pyörällä Inariin” kuvaa nuoren urbaanin aikuisen kaipuuta erämaan rauhaan. Biisin syke vie päähenkilöä pyörällä eteenpäin, kohti erilaista elämää. Matkalla väistellään poroja ja peuroja ja lopulta tullaan jonnekin, missä ihmisen on hyvä olla. Kappale on jo aiemmin julkaistu singlenä ja biisistä tehty musiikkivideo löytyy YouTubesta.
Musiikkivideolla yhtyeen toinen jäsen Samuli Turunen kuolee, mutta mitä sillä halutaan sanoa?

Värit

Värit-kappaleen psykedeelinen jytke tempaa kuulijan huikealle matkalle, jossa kaikki on hiuskarvan varassa ja kuolemattomuus koskettaa jokaista. Kuinka paljon maailmassa voikaan ollaan kauneutta? Entä missä on määränpää? Mitä jos oletkin jo perillä?

Tuotantotiimi EP:n takana?

Inari EP on Evoluutio Musicin ja Jeloun yhteistuotantoa. Ikonen ja Turunen ovat tehneet useimpien kappaleiden alkusävellykset itse, jonka jälkeen biisit on tuotettu yhdessä ammattitaitoisen Evoluutio Music -tiimin kanssa.


Evoluutio Music on kolmen musiikkialan yrittäjän perustama tuotantotiimi, jossa Ville Nisunen tekee alkutuotantoa ja sävellystyötä, Samuli Koivulahti vastaa tekstituotannosta ja Heikki Vihersalo lopputuotannosta. Jeloun oma ääni kuuluu biisituotannon jokaisessa vaiheessa, kiitos toimivan yhteistyön.

Katso Pyörällä inariin video Youtubesta ja kuuntele EP Spotifyista!

Voisit olla kiinnostunut myös näistä

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram