27.08.2021

Kun Paavo Saikkosen idylli murtui, hän loi itsensä uudelleen ja nousi lavalle RAP-artistina nimeltä Henrikki

Kirjoittanut: Samuli Koivulahti
🗞️ SAKON TIEDOTEPALVELU

Uusimmalla singlellä kuullaan myös uutta soundia. Mukana rokkaa Children Of Bodomin ja Timo Rautiaisen riveistä tuttu metallikitaristi Alexander Kuoppala.

Mistä on kyse? Vuosikymmenen alkupuolella Paavo Saikkonen oli naimisissa. Hänellä oli vaimon kanssa punainen tupa ja perunamaa. Pihassa tönötti komea auto. Päivätyöt rullasi niinkuin ne rullaavat valtaosalla Suomalaisista. Kaikki oli simppeliä ja yksinkertaista. Sellaista tavallista elämää, jota useimmat tavoittelevat.

  • Siinä oli vähän sellainen meininki, että tällä systeemillä painetaan elämä tylsästi päätyyn saakka. Perusarkea hamaan loppuun asti.

Paavolla oli kuitenkin unelma. Siitä ei kuitenkaan juuri puhuttu. Hän janosi keikkalavoille ja halusi tehdä musiikkia. Se ei kuitenkaan tuntunut mahtuvan silloiseen elämään. Oli se vähän naivikin ajatus. Iso mies. Silloinkin jo yli 30-vuotta vanha. 

  • Ajattelin että unelmien aika on jo ohi. Luulin että voisin vain luopua siitä unelmasta ja jättää sen toteuttamatta. Oli muka kaikkea tärkeämpää.

Äkkiä elämä kuitenkin mullistui täysin. Paavon äiti kuoli ja vaimo vaihtoi lennossa toiseen mieheen. Elämä oli kalibroitava kokonaan uusiksi. Piti miettiä, mitä siltä oikeasti halusi. 

Paavo tajusi, että samaan aikaan kun elämältä oli nyt hävinnyt pohja, hänellä oli mahdollisuus lähteä tavoittelemaan kaikkia niitä asioita, jotka hän oli aikaisemmin jättänyt tekemättä.  

Nyt oli aika syntyä uudestaan. Vuodesta 2018 hän on julkaissut omaa musiikkiaan artistinimellä Henrikki. Katalogiin kuuluu 7 singleä ja yksi EP. 

Kaikkien aikojen stadionbiisi ennen ensimmäistäkään keikkaa

Halu keikoille on ollut alusta asti kova. Henrikki ei halua olla pelkkä Spotify-räppäri. Ensimmäiset nousut lavoille oli tarkoitus aloittaa juuri ennen Korona-aaltoa. Odotusaikana ei kuitenkaan ole maattu laakereilla, vaan valmistauduttu tulevaan.  

  • Etsin itselleni hyvän DJ:n, jonka kanssa kelpaa lähteä keikoille nyt kun rajoitukset hellittävät. Hankin meille PA-kamat ja olemme treenanneet korona-aikana keikkasetin niin hyvään tikkiin kuin mahdollista, Henrikki valottaa.

Myös uusin single on tehty nimenomaan keikkoja ajatellen: 

  • Päätin, että vaikka keikkoja ei pääsisikään heti tekemään, niin se ei saa estää niiden fiilistelyä! Halusin kiteyttää kappaleeseen sen stadionfiiliksen, josta olen unelmoinut alusta asti. 

Biisi on vähän kuin ennustus. 

  • Kun mä pääsen vetämään just tän biisin monituhatpäiselle yleisölle, niin tiedän, että olen ainakin elänyt! 

Rokkiuskottavuuttakin biisistä löytyy. Kitarat julkaisulle on soittanut legendaarinen kitaristi Alexander Kuoppala, joka tunnetaan Children of Bodomin neljältä ensimmäiseltä albumilta, ja sittemmin sekä Timo Rautiaisen että Valonkantajat-yhtyeen riveistä. 

Syntyny uudestaan julkaistaan 27.8.2021 ja kuullaan keikoilla jo tänä kesänä!

Kappale julkaistaan kaikissa suoratoistopalveluissa perjantaina 27.8.2021. Kappaleen tekoprosessista löytyy myös tuotantoyhtiö Evoluutio Musicin dokumentoima YouTube-video, jonka voit katsoa täältä: https://youtu.be/cF4TSY708qU

Voisit olla kiinnostunut myös näistä

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram