10.06.2020

Marimekko kääntyi Jelou-yhtyeen kappaleessa rivoksi metaforaksi – vokaalit äänitettiin ulkovarastoon pystytetyssä koronastudiossa: nyt on muuten menoa!

Kirjoittanut: Samuli Koivulahti
🗞️ SAKON TIEDOTEPALVELU

Poikkeukselliset ajat vaativat poikkeuksellisia toimia. Onneksi musa-alalla osataan olla luovia.

Vaasasta jo viime vuonna valtakunnallisille musakentille ponnistanut Jelou-yhtye julkaisee perjantaina 12.6. huomiota herättävän Marimekko-singlen.

Energinen, tanssittava ja viettelevä Marimekko kertoo tummalla soundilla höystettynä tarinaa sähköisestä ihmissuhteesta. Kappaleen uskotaankin herättävän mielenkiintoa ja kummastusta jo pelkästään tunnistettavan nimen perusteella. Kappaleessa erikoista on tapa, jolla yhtye yhdistää yhden Suomen klassisimmista brändeistä melkoiseksi metaforaksi jollekkin aivan muulle toiminnalle.

Jelou on Emmi Ikosen ja Samuli Turusen energinen popduo, joka sai alkunsa loppuvuodesta 2018. Evoluutio Musicin artistina toimiva kaksikko säveltää ja sanoittaa musiikkinsa pitkälti kahdestaan. Turunen kehittelee kappaleiden rakenteita ja melodioita, kun Ikonen sanoittaa ja kehittelee taustabiittejä. Tuotannossa apuna toimii myös Evoluutio Musicin ammattitaitoinen tiimi. Ikonen muistetaan myös Nelosen “Tähän aikaan ensi vuonna” -ohjelmasta, jossa hän tavoitteli musiikkiuraa, joka onkin edennyt mallikkaasti eteenpäin.

Kaksikon debyyttisingle ”Tanssin kuin Travolta” julkaistiin marraskuussa 2019. Tämän vuoden aikana Jelou on julkaisemassa debyytti EP:nsä.

Väliaikainen studio pystytettiin ulkovarastoon

Matkaan mahtui myös haasteita. Marimekko-singlen lauluäänitykset oli tarkoitus järjestää Vantaalla sijaitsevan Evoluutio Musicin äänitystiloissa. Pandemia ja Uudenmaan sulku muuttivat kuitenkin suunnitelmia. Oli kuitenkin keksittävä uudenlaisia ratkaisuja, jotta biisi saataisiin äänitettyä.

Onni onnettomuudessa. Evoluutio Musicin perustajajäsen Heikki Vihersalo vietti Uudenmaan sulun onnekkaasti Oulussa, jossa myös Jelou-yhtyeen solisti-Emmin vanhemmat pitävät majaansa.

Äänityksiä päätettiin kokeilla Emmin vanhempien luona ja väliaikainen koronastudio pystytettiin ulkovarastoon, jossa homma rokkasi yllättävänkin hyvin. Heikki Vihersalo kuvaa äänitysolosuhteita epäoptimaalisiksi, mutta varsin toimiviksi:

”Ei se ulkovarastossa äänittäminen optimaalista ole, mut jos jotain kompromisseja jouduttiin tekemään, niin fiiliksessä saatiin se moninkertaisesti takaisin. Tässä oli ihan oma tunnelmansa. Akustiikkasyistä jouduttiin valitsemaan esim. sellainen mikki mitä ei normaalioloissa olisi käytetty, mutta sehän sit soundasikin Emmillä tietenkin ihan pirun hyvältä!”

Myös Emmille kokemus oli myönteinen.

”Olihan se erilaista kuin studiolla, mutta ehdottomasti positiivinen fiilis jäi! Heikin ohjauksessa homma olisi kyllä toiminut varmasti ihan missä vaan!”

Kuuntele

Voisit olla kiinnostunut myös näistä

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram