26.03.2020

Solan toinen single kertoo vaikeuksien voittamisesta

Kirjoittanut: Samuli Koivulahti
🗞️ SAKON TIEDOTEPALVELU

Taiteilijanimellä “Sola” julkaistava toinen single “Aina siivilleen” julkaistaan perjantaina 27.2.2020. Laulu kertoo vaikeuksien voittamisesta. Vaikka putoaisi jyrkänteen reunalta syöksykierteeseen, voi silti pudota siivilleen. 

Sola tietää mistä hän laulaa: 

”Olen tullut elämäni aikana petetyksi, jätetyksi, ystävien hylkäämäksi, mutta aina on syöksykierteen jälkeen päästy uuteen nousuun.”

Elämän käänteisiin ei aina voi varautua, mutta joskus kun elämä potkii, ne ovat onnenpotkuja, jotka potkivat oikeaan suuntaan. Laulussa kerrotaan kuinka yksinäisyydessä on voimaa. Se ei puukota selkään. 

Aina se mikä on tuttua, ei ole hyväksi, mutta niin kauan kuin on itsensä kanssa sovussa, on vielä toivoa. Joskus on hyvä vetäytyä yksinäisyyteen ja löytää itsensä vaikka vuoren nokasta, että voi sitten jatkaa puhtaalta pöydältä.

Vasta avatun ravintola Ohranjyvän ravintolapäällikkönä Sola valmistautuu jälleen uuteen nousuun

Eräänlaista selviytymiskamppailua käydään myös parhaillaan ravintola-alalla. Myös Solan työnantaja Ravintola Ohranjyvä on saanut osansa Koronasta. Tästäkin silti selvitään ja ehkä tämä kappale antaa voimaa muillekin.

Solalle biisi on ollut alusta asti varsinainen voimakappale:

”Mullehan tämä on ollut alusta asti todellinen voimabiisi. Sattumalta nykyinen maailmantilanne tekee siitä nyt entistäkin ajankohtaisemman.”

Jos biisi auttaa edes yhtä ihmistä jaksamaan tai valaa häneen toivoa tämän globaalin pandemian keskellä, olemme onnistuneet tavoitteessamme. 

Tiimi pysyy tukena

Solan tukena on myrskyjenkin keskellä pysynyt jo reilun vuoden ajan Evoluutio Music. 

Se on kolmen musiikkialan yrittäjän perustama cowrite- ja tuotantotiimi, joka tekee ja tuottaa nykyaikaista suomenkielistä pop- ja hiphop-musiikkia. Biisit tehdään ensisijaisesti artistin ambitiot edellä mutta tiimi pitää huolen siitä, että julkaistavat teokset ovat niin sisällön kuin tuotannonkin osalta priimaa. 

Solan taustatiimiin kuuluvat Ville Nisunen, Samuli Koivulahti ja Heikki Vihersalo. 

Villen päävastuualueisiin kuuluu kappaleiden säveltäminen ja esituotanto. Samuli on Evon tekstinikkari ja vastaa sanoitusten laadusta. Heikki vastaa kappaleen jälkituotannosta, miksauksesta ja masteroinnista.

Vahvistuksena uusimmalla albumilla on myös lahjakas valokuvaaja Katri Kallio, jonka kädenjälkeä on uusimman singlen kansikuva ja Solasta otetut promokuvat.

Aina siivilleen

Solan uusin kappale perustuu Teemun todellisiin kokemuksiin ja ajatuksiin. Teksti on veistetty taidokkaasti niiden inspiroimana. Samoin melodia. 

Tuotanto palvelee Solan ilmaisua täydellisesti. Pehmeä-äänisen nuoren miehen tulkinnassa on sellaista elämänviisautta, jonka jokaisen soisi elämänsä aikana saavuttavan. Sola on kuin lintu joka putoaa aina siivilleen. Let that sink in.

Kuuntele uusi biisi Spotifyista

Voisit olla kiinnostunut myös näistä

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram